Kil Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Doğada bol miktarda bulunan kil saf ve doğal olması ile birlikte cilde çok iyi gelir. Fakat günümüz şartları ile birlikte saf kil bulmak oldukça zordur. İçerisinde kalker, kilis, mika, demir, oksit mineralleri bolca bulunur. Alüminyum silika içeriği yüksek doğal ortamlarda bolca bulunur. Eğer su ile temas ederse plastik halline bürünür ve pişirilirse yapısı bozulabilir.

Su ile temas halinde şişer ve hacimsel olarak artış gözlenir. Kuruduğunda ise büzülme meydana gelerek hacimsel azalış meydana gelir. Pek çok alanda kullanımı son derece yaygınlık kazanmıştır. En yaygın olan kullanım şekli ise kozmetiktir. Yağlı ciltte kuruluk hissi vererek cildin yağlı görünümünü yok eder. Bu yüzden kil maskesi yapmak cilde çok iyi gelir.

Kil Maskesinin Faydaları 

Kil maskesi kozmetik alanında kullanılan bir tür cilt bakım ürünüdür. Eski zamanlardan belli kadınların yüzlerine yaptıkları bir maske olarak hala günümüzde kullanılmaktadır. İçerisinde demir, magnezyum ve kalsiyum ile cildi besleyerek daha parlak bir görüntü sağlar. Bu maske tamamen doğal olduğu için herhangi bir kimyasal içermediği için de diğer kozmetik ürünlerinden daha güvenilirdir.

Faydaları saymakla bitmeyecek bu maske ciltte oluşan fazla yağın kaybolmasını sağlar, cildin dış etkenlerden dolayı deforme olmuş bölgelerini onarır, ciltte pigment bozukluklarını iyileştirir ve rengi orijinal cilt rengine dönerdir, ciltte oluşan sivilce akne gibi cilt sorunlarını ortadan kaldırır, yaşlanma karşıtı bir maskedir, ciltteki tıkalı gözenekleri açar, güneş lekelerini ortadan kaldırır.

Kil Maskesinin Yapımı

İçerisinde bulunan doğal maddeler sayesinde gözenekleri ve cildin en derin tabakalarına nüfuz ederek kirleri çıkarır. Kil maskesi yapmadan önce cildinizin yağlı veya kuru olup olmadığını tespit etmeniz gerekir. Maskeyi kullanmadan önce cildinizi sabun ya da temizleme jeli ile tertemiz bir şekilde yıkamalısınız. Kili direkt olarak sabun ile temas ettirmemelisiniz aksi halde bakteri üretmeye başlar ve bu durum maskeyi boşuna yaptığınız anlamına getirir.

Öncelikle kil maskesinin ana maddesi olarak kili temin etmeniz gerekir. kilin yumuşamasını sağlayacak  ana maddeyi kendiniz belirleyebilirsiniz bu gül suyu, bal, limon tercih edebileceğiniz seçeneklerdendir. 2 yemek kaşığı kile 4 yemek kaşığı gül suyu ekleyerek kili macun kıvamına getirmeniz gerekir. Daha sonra macun kıvamına gelen ile yüzünüze sürebilirsiniz.

Yeşil Kil Maskesi 

İçerisinde bulunan doğal maddeler sayesinde herhangi bir yan etkiye sebep olacak kimyasal barındırmayan cilde sağlıklı gelen doğal kaynaktır. Yüzyıllardır sağlık ve güzellik kaynağı olarak kullanılan bir tür toprak çeşididir. Kilin çeşitleri beyaz, yeşil, sarı, pembe, kırmızı gibi renklere sahip birçok çeşidi bulunmaktadır. Yeşil kil maskesi yağlı bir cilde sahip olup siyah nokta oluşumları ile mücadele etmede önerilir. Cilt üzerinde çatlamadan kuruması fayda sağlaması açısından önemlidir.

Yeşil kil sayesinde yüzünüzde ki siyah noktalar ve yağlı görünüm ortadan kalkar. Malzemeleri metal olmayan bir kapta gül suyu, bal, nane yağı karıştırarak çamur haline getirip yüzünüze sürebilirsiniz.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.