Saç Dökülmesi Neden Olur?

En büyük saç problemlerinden biri olan saç dökülmesinin pek çok nedeni vardır. Bunların başında ise stres gelir. Günlük hayatta çok fazla stres yaparız. Stres vücudumuzun birçok yerini olumsuz etkilediği gibi saçlarımızın dökülmesine de sebep olur. Bunun yanında; genetik faktörler, çeşitli ilaçların kullanımı, hormonal düzensizlikler de saç dökülmesine sebep olur. Erkeklerde saç dökülme sıklığı kadınlara oranla daha fazladır. Erkeklerde saç dökülmesi ilerleyen yaşlarda kelliğe neden olabilir. Kadınlarda ise yine genetik faktörler, stres, doğum süreci, menopoz süreci, doğum kontrol hapları gibi nedenlerle saç dökülmesine sebep olur. Ayrıca perma, fön, boya gibi saça uygulanan dış etkenler de saç dökülmesine sebebiyet verir.

Saç Dökülmesi Belirtileri

Saç dökülmesinin birçok belirtisi vardır. Genellikle, saçın uzama hızında bir gerileme gözlenir. Çünkü saç dökülmesi yaşayan kişilerin saç kalitesi düşer. Bu da saçın kırılmasına sebep olur ve uzamasını engeller. Saç dökülmesinin bir diğer belirtisi ise saçın cansızlaşması ve sönükleşmesidir. Ayrıca saçlar parlaklığını da yitirir. Saçlarda oluşan kepek problemi de saç dökülmesinin bir diğer belirtisidir. Saçta kepeklenme ile birlikte sızlama ve kaşıntı da meydana gelir.

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliğinde Gözlenir?

Saç dökülmesi bazı vitaminlerin eksik alınmasından da kaynaklanabilir. Genetik faktörlerin yanı sıra vitamin eksikliği de vücutta birçok olumsuz etkiye sebebiyet verebilir. Saç dökülmesine sebebiyet veren vitamin eksikliğinin başında B3 vitamini eksikliği gelir. B3 vitamini eksikliği bulunan kişilerin saçları cansızlaşır, kırılır ve çok fazla dökülür. B3 vitamini takviyesi için karaciğer, kırmızı et, ton balığı, tavuk gibi B3 vitaminince zengin gıdaları tüketmelisiniz. Bu gıdaları tüketmek B3 vitamini almanızı sağlayacağından saç dökülmenize iyi gelir.

Saç Dökülmesi Hangi Hastalıkların Belirtisidir?

Saç dökülmesi normal bir durum gibi karşılanır. Ancak aşırı dökülmeler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Bu hastalıklar; sedef hastalığı, aşırı yağlanan deri, mantar hastalığı, egzama hastalığı, akne, liken hastalığı gibi rahatsızlıkların habercisi olabilir. Bu nedenlerle saç dökülmesini ciddiye almalısınız ve aşırı bir dökülme söz konusu ise derhal bir hekime başvurmalısınız.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir?

Saç dökülmesinin önüne geçmek için öncelikle bir hekime başvurmanız gerektiğinden söz etmiştik. Eğer bir hekime göründüyseniz ve saç dökülmeniz bir hastalıktan kaynaklanıyorsa, öncelikle bu hastalığın tedavi yollarını izlemelisiniz. Böylece saç dökülmeniz normal seviyelere düşer. Ayrıca uzman kontrolünde alınan çeşitli ilaçlar da saç dökülmelerine iyi gelir. Saç mezoterapisi ile saç derisine vitamin ve mineral takviyesi yapılır.

Bu işlem mikro iğneler ile uygulanır. Hem kadınlarda hem erkeklerde uygulanan bu yöntem saç derisine bakım yaparak saçın dökülmesini engeller. Günümüzde saç dökülmesine karşı uygulanan en yaygın yöntem ise saç ekimidir.

Daha çok erkek tipi saç dökülmelerinde uygulanır. Saç derisinin arka kısmında bulunan ve kökleri dökülmeyen saç telleri alınarak dökülen yerlere uygulanır. En garanti saç dökülmesi tedavisidir. Bu tedavilerin yanı sıra günümüzde bitkisel tedaviler de saç dökülmesiyle savaşta kullanılır. Saç derisinde kan dolaşımının arttırılmasıyla saç dökülmesi engellenebilir. Bunun için zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, biberiye gibi bitkisel kürler saç derisine masaj yoluyla uygulanarak saç dökülmesinin önüne geçilebilir.

CEVAP VER
Lütfen yazınızı giriniz.
Lütfen adınızı buraya giriniz.