Maalesef siyah noktaları sonsuza kadar ortadan kaldıramayız, ancak onları yönetmenize yardımcı olabiliriz. Uzman tavsiyemize uyun ve daha net görünen bir cilt için bu evde siyah nokta giderme ipuçlarını deneyin.
İçerikler
Siyah Noktalar Nedir ve Nasıl Oluşur?
Bir şeyi tedavi etmek için, onlara neyin sebep olduğunu anlamak en iyisidir. İşte siyah noktalara neyin sebep olduğu hakkında hızlı bir ders!
Siyah noktalara, doğal olarak oluşan yağ (veya sebum) ve ölü deri hücrelerinin bir kombinasyonu saç folikülünüzü tıkadığında ortaya çıkar. Cilt sebum ve ölü hücreleri salgılamaya ve atmaya çalışırken, bakteri gözenek açıklığında oksijenle temas eder ve bu da daha sonra kararır.
Siyah Noktalardan Kurtulma Yolları
1. Cildinizi Pul Pul Dökün
Cildinizi bir yüz peelingi ile peeling yaparak, gözeneklerinizi tıkayabilecek ölü deri hücreleri, kir ve makyajın üst tabakasını etkili bir şekilde temizlemiş olursunuz.
Peeling yaparken cildinize nazik davranmayı unutmayın, böylece gözeneklerinizi tıkayan şeyi cildinize daha fazla itip daha fazla iltihaplanmaya neden olmazsınız. Lekeli veya akne eğilimli bir cildiniz varsa, sadece haftada bir kez peeling yapmak yeterli olacaktır.
2. Kille Toksinleri Dışarı Atın
Cilt bakımı rutininize bir yüz maskesi eklemek, sadece sağladığı rahatlama faydaları için değildir. Haftada bir kil maskesi kullanmak, gözeneklerinizdeki kirleri dışarı atmanıza yardımcı olacaktır. O kadar etkilidir ki, aslında kil üzerinde bile fazla sebumu görebilmelisiniz.
3. Yağsız Ürünler Kullanın
Siyah noktaların nedenlerinden biri aşırı yağdır. Bu nedenle siyah noktalardan muzdaripseniz, rejiminize yağsız veya komedojenik olmayan makyaj ve cilt bakım ürünlerini dahil etmek en iyisidir.
4. Nemlendiriciyi Atlamayın
Siyah noktaları ortadan kaldırmak için derin peeling ve temizlik tedavileri uyguluyorsanız, muhtemelen tüm yağ sıyırma yöntemleri cildi kurutacaktır. Ancak dengeyi korumak ve bir nemlendirici yardımıyla beslenmeyi sağlamak hayati önem taşır. Yağ eklemekten endişe ediyorsanız, her zaman komedojenik olmayan bir nemlendirici tercih edin.
Siyah Nokta Temizleme Rutini
Temizle
Yüzünüzü günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere siyah noktaları hedef alacak şekilde formüle edilmiş yağsız bir temizleyici ile yıkayın.
Pul pul dökün
Ölü cilt hücrelerini temizlemek için haftada iki kez yüz fırçalayın ve fazla yağı emmeye yardımcı olması için laktik asit içeren birini tercih edin.
Maske
Cildinizi kir ve bakterilerden derinlemesine temizlemek için haftada bir detoks yüz maskesi uygulayın. Kil maskeleri kan akışını uyarır ve kirleri dışarı çıkarır.
Siyah Noktaları Gözenek Şeritleriyle Çıkarma
Gözenek şeritleri, siyah noktaları tek bir hızlı hareketle gidermenize yardımcı olabilir – ve bazı insanlar onları gülünç bir şekilde kullanmayı tatmin edici bulur!
Gözenekleri tıkayabilecek sebum ve ölü cilt hücrelerini gevşetmek için yüzünüzü derinlemesine temizleyen bir elektronik yüz fırçasıyla yıkayarak başlayın. Sonra burnunuzu ıslatın (şerit başka türlü yapışmaz) ve şeridi uygulayın, giderken düzleştirin ve topak kalmadığından emin olun. Şerit kuruduktan sonra, kenarlarından başlayarak yavaşça soyun.
Siyah Noktaları Sıkmalı mısın?
Siyah noktaları sıkıştırmanın ne kadar cazip olduğunu biliyoruz, ancak gördüğünüz her birini sıkıştırmamak önemlidir. Sıkmanın yara izi riskini artırabileceğini unutmayın!
En eski siyah noktalara odaklanın. Renkleri daha koyu olma eğilimindedir ve çıkarılması daha kolay olacaktır. Daha yeni siyah noktaları sıkmaya çalışırsanız, gözenek duvarlarına zarar verme riskiniz vardır, bu da bakterilerin çevre dokuya yayılmasına ve lekelerin oluşmasına neden olur.
İşleme başınızı bir kase sıcak su üzerinde tutarak veya sıcak bir duş alarak başlayın – buhar gözenekleri yumuşatmaya yardımcı olur. Ardından, bakterilerin yayılmasını durdurmak için sıkacağınız parmakların etrafına bir kağıt mendil sarın ve siyah noktanın her iki tarafına hafifçe bastırın, parmaklarınızı yavaşça hareket ettirin, böylece sürekli olarak aynı alana baskı yapmazsınız.
Siyah nokta oldukça kolay çıkmalıdır; değilse, başka bir gün için bırakın. İşiniz bittiğinde, iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olmak için etkilenen bölgeye bir kil maskesi uygulayın.